Om Merbics

Merbics grundades 1997 av Robert Ebbesen, företaget startade upp som en återförsäljare och installatör av affärssystem men insåg snabbt att systemen inte tillgodosåg kundernas alla behov. Företaget tog då en ny riktning och började erbjuda kundunika lösningar som sedan integrerades till det valda affärssystemet.

Tidigt kände man att detta var roligt, utmanande och något som låg helt rätt i tiden – Allt fler såg fördelarna med att digitalisera sina verksamheter. Samtidigt var vi relativt tidigt ute med att driva ett IT-bolag.

Åren gick och Robert tog sig an allt fler kundanpassade utvecklingsprojekt med uppdrag främst mot mindre företag. Tidigt kom Merbics att förknippas med Winbas affärssystem och kundunika lösningar integrerade dit. Något vi mellan åren 2000-2014 uteslutande jobbade med.

Åren därefter tog vi oss an nya projekt och nya tekniker och var inkluderade i allt från Databashantering, systemintegrationer, etikettutskrifter, rapporter, API:er, EDI etc. Efter år med lärdomar, nya kontakter och ett förändrat arbetssätt är Merbics idag en helhetleverantör av digitala tjänster.

De senaste åren har efterfrågan av molntjänster ökat vilket gjorde att vi 2019 satsade på att utveckla egna molnlösningar för att möta det växande behovet från kunderna. Vid sidan om vårt arbete med kundanpassningar erbjuder vi idag flertalet lösningar såsom inventering, orderläggning och orderplocksystem direkt på webben.

Idag har vi kontor i Stockholm och har nyligen välkomnat nästa generation in i familjeföretaget. Vi fortsätter nu vårt arbete med att hjälpa företag effektivisera sina verksamheter genom digitalisering.

Vad erbjuder vi?

Under åren har vi arbetat med många olika verktyg, tekniker och system. Vi har utvecklat allt ifrån små enkla excelrapporter till system som används av ett stort antal användare. Vi har utvecklat hundralts kundanpassade lösningar och hjälpt massor av företag att effektivisera sina verksamheter.

Allt detta arbete har lett oss dit vi är idag. Vi föredrar att utveckla våra system i C# men är medvetna om att det finns tillfällen då andra språk/tekniker är att föredra. Vi har idag en otroligt bred kunskap inom vårt område, vår erfarenhet och kompetens gör att vi nästan alltid kan erbjuda er en lösning oavsett vilken digital utmaning ni står inför. Vi utvecklar webbappar, lokalt installerade program, rapporter, integrationer och mycket mycket mer.

För att kunna leverera lösningar i toppklass till våra kunder har vi över åren etablerat nära samarbeten med externa parters med expertkompetens inom sina områden.

Kontakta oss